Overslaan en naar de inhoud gaan

Iconisch platform voor Wilhelminaberg in Landgraaf

Geplaatst opdinsdag 10 januari 2017 - 17:30

Liefst 38 meter hoog wordt het iconische bouwwerk dat boven op de top van de Wilhelminaberg in Landgraaf gebouwd moet worden.

Dinsdag is de Oloïde, zo heet het ontwerp gemaakt door ontwerpbureau NEY + partners, gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Internationale Bauausstellung (IBA) Parkstad in SnowWorld.

Mijnsteenberg
Herontwikkeling van de voormalige mijnsteenberg is een gezamenlijk project van IBA Parkstad, SnowWorld en de gemeente Landgraaf. Onderdeel van het project is ook het verduurzamen van de skihal met onder meer zonnepanelen op het dak.

Geometrische figuur
Het gekozen ontwerp voor de top van de steenberg is een geometrische figuur bestaande uit twee golvende cirkels die samen een acht vorm maken. De Oloïde wordt gebouwd in het verlengde van de trap die nu al omhoog voert op de Wilhelminaberg. Op de Oloïde kunnen de bezoekers per trap verder omhoog tot op het uitzicht platform.

Miljoenen euro's
Volgende stap is dat de plannen verder concreet worden uitgewerkt en dat de financiering – het ambitieuze project gaat miljoenen euro’s kosten – rond komt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd
Wilhelminaberg Landgraaf moet meer toeristen trekken
SnowWorld en Landgraaf ruziën over bergtop
Snowworld wil Vaalserberg verslaan en hoogste punt worden
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen