Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

IC-patiënten Roermond communiceren via iPad

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 6:58

Patiënten op de intensive care-afdeling van het Roermondse Laurentiusziekenhuis kunnen sinds kort met de verpleging en de buitenwacht communiceren via iPads.

Mensen die aan de beademing liggen, krijgen een slang in hun keel en kunnen daardoor nauwelijks praten. Omdat zij wel wakker zijn en moeten kunnen aangeven wanneer ze bijvoorbeeld pijn hebben, is er een speciale app ontwikkeld op de iPad.

Buitenwereld
Leuke bijkomstigheid is dat de IC-patiënten ook de iPad kunnen gebruiken om met mensen buiten het ziekenhuis te communiceren, bijvoorbeeld via Facebook of Skype.

Oppepper
Uit een eerdere proef met een kleinere iPad bleek al dat het contact met familie en vrienden de patiënt een boost gaf, waardoor mensen soms sneller herstellen en in sommige gevallen zelfs eerder naar huis kunnen.

Gebruiksvriendelijk
Om het voor patiënten zo eenvoudig mogelijk te maken, staan er plaatjes op de app waarop gedrukt kan worden. Zo kunnen ze duidelijk maken wat er aan de hand is. Daarnaast kunnen ze ook zelf iets typen, om zo berichtjes naar familie of vrienden te sturen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen