Overslaan en naar de inhoud gaan

IC-patiënten Roermond communiceren via iPad

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 6:58

Patiënten op de intensive care-afdeling van het Roermondse Laurentiusziekenhuis kunnen sinds kort met de verpleging en de buitenwacht communiceren via iPads.

Mensen die aan de beademing liggen, krijgen een slang in hun keel en kunnen daardoor nauwelijks praten. Omdat zij wel wakker zijn en moeten kunnen aangeven wanneer ze bijvoorbeeld pijn hebben, is er een speciale app ontwikkeld op de iPad.

Buitenwereld
Leuke bijkomstigheid is dat de IC-patiënten ook de iPad kunnen gebruiken om met mensen buiten het ziekenhuis te communiceren, bijvoorbeeld via Facebook of Skype.

Oppepper
Uit een eerdere proef met een kleinere iPad bleek al dat het contact met familie en vrienden de patiënt een boost gaf, waardoor mensen soms sneller herstellen en in sommige gevallen zelfs eerder naar huis kunnen.

Gebruiksvriendelijk
Om het voor patiënten zo eenvoudig mogelijk te maken, staan er plaatjes op de app waarop gedrukt kan worden. Zo kunnen ze duidelijk maken wat er aan de hand is. Daarnaast kunnen ze ook zelf iets typen, om zo berichtjes naar familie of vrienden te sturen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen