Overslaan en naar de inhoud gaan

IC-patiënten Roermond communiceren via iPad

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 6:58

Patiënten op de intensive care-afdeling van het Roermondse Laurentiusziekenhuis kunnen sinds kort met de verpleging en de buitenwacht communiceren via iPads.

Mensen die aan de beademing liggen, krijgen een slang in hun keel en kunnen daardoor nauwelijks praten. Omdat zij wel wakker zijn en moeten kunnen aangeven wanneer ze bijvoorbeeld pijn hebben, is er een speciale app ontwikkeld op de iPad.

Buitenwereld
Leuke bijkomstigheid is dat de IC-patiënten ook de iPad kunnen gebruiken om met mensen buiten het ziekenhuis te communiceren, bijvoorbeeld via Facebook of Skype.

Oppepper
Uit een eerdere proef met een kleinere iPad bleek al dat het contact met familie en vrienden de patiënt een boost gaf, waardoor mensen soms sneller herstellen en in sommige gevallen zelfs eerder naar huis kunnen.

Gebruiksvriendelijk
Om het voor patiënten zo eenvoudig mogelijk te maken, staan er plaatjes op de app waarop gedrukt kan worden. Zo kunnen ze duidelijk maken wat er aan de hand is. Daarnaast kunnen ze ook zelf iets typen, om zo berichtjes naar familie of vrienden te sturen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen