Overslaan en naar de inhoud gaan

Hypermoderne sportschool twee weken na opening al dicht

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 18:53

Het is een nachtmerrie voor elke sportschoolhouder: een jaar verbouwen, feestelijk openen en twee weken later al de deur moeten sluiten.

Het overkwam de sportschooleigenaren van Boutique Gym in Maastricht, Roderick van Rooijen en Gerda Remmers. Ze kochten een oude gymzaal, verbouwden die maandenlang tot hippe sportclub, maar nu blijft de zaal leeg vanwege de corona-maatregelen die zijn genomen.

Nachtclub
Je waant je in een luxe nachtclub als je de van oorsprong oude gymzaal binnenstapt. Van een kantine kun je niet spreken, het is meer een loungeplek. En in de sportzaal staat geen fitness-apparatuur maar is het donker. Totdat Remmers de muziek aanzet en alle led-lichten op de muziek dansen. "We hebben het concept zelf bedacht maar de ideeën hebben we opgedaan in Londen. Daar hebben we 12 clubs bezocht."

Gezondheid
Het is voor het stel een grote investering geweest die terugverdiend moet worden. Van Rooijen: "We kunnen er niets aan doen, we proberen positief te blijven." Hoewel de financiële druk toeneemt staat het stel volledig achter de maatregelen. "Wij staan voor gezondheid en dat is júist waar het om draait de laatste weken. Nu zie je ook hoe belangrijk je gezondheid is."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen