Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hygiëneregels ook na corona zichtbaar in horeca'

Geplaatst opmaandag 21 december 2020 - 20:14

Hygiënemaatregelen in de horeca zullen ook na de coronapandemie zichtbaar blijven.

Dat verwacht algemeen directeur Dirk Beljaarts van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Heel veilig
"De horeca is op dat gebied al streng gereguleerd en heel veilig, maar vooral onzichtbaar voor de gast", zegt de horecavoorman maandag in Limburg Centraal. Beljaarts legt uit dat de hygiënemaatregelen in de horeca tijdens de coronapandemie zichtbaar zijn geworden. "Dat is blijvend in het nieuwe normaal."

Video: L1

Eenzaam
Wat hem betreft gaat 2020 de boeken in als het jaar waarin 'samen' toch wel erg eenzaam voelt. Hij doelt ermee op de campagneslogan van de Nederlandse overheid: 'Alleen samen krijgen we corona onder controle'. "Van de horecasector wordt veel verlangd, maar de verplichte horecasluiting heeft de besmettingscijfers niet doen dalen."

Opgeofferd
"De horeca is opgeofferd", meent horecaondernemer Igor Stel, in navolging van Beljaarts. Stel is onder meer exploitant van Kasteel Limbricht. Allebei vinden ze dat het kabinet van minister-president Mark Rutte steken heeft laten vallen in de bestrijding van het coronavirus. Beljaarts heeft begrip voor de worsteling van de regering, maar vindt wel dat die transparant moet zijn. "Als je een sector opoffert, moet je ook de wetenschappelijke onderbouwing geven die daaraan ten grondslag ligt." Als directeur van KHN heeft hij het kabinet herhaaldelijk om die onderbouwing gevraagd, maar niet gekregen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen