Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hygiëne hotels Bastion in orde', aldus Bastion

Geplaatst opmaandag 5 september 2016 - 6:30

Volgens hotelketen Bastion is de hygiëne in de filialen in Maastricht en Heerlen 'in orde'.

Dat blijkt uit onderzoek, aldus directeur Willems tegen De Limburger.

Gesjoemel
Op 20 augustus deed een groot aantal (oud-)medewerkers van Bastion in De Limburger een boekje open over tekortschietende hygiëne en onderbetaling bij Bastion. Volgens hen liep er ongedierte door de hotels en werd er gesjoemeld met de houdbaarheidsdata van levensmiddelen.

Lees ook: Medewerkers: 'Hygiëne Bastion-hotels ondermaats'

'Onafhankelijk'
Bastion kondigde een 'onafhankelijk onderzoek' naar de aantijgingen aan, dat werd uitgevoerd door Bureau de Wit. In een persbericht meldt Bastion dat dit onderzoek nu gereed is. Het toont volgens directeur Willems aan dat 'de hygiëne, opslag, bereiding en serveren van voedingsmiddelen in beide hotels prima op orde is'. Aan een verzoek om inzage in het rapport heeft de Bastion-directeur niet voldaan.

Bureau de Wit was niet bereikbaar.

Nieuwe controle
In het persbericht wordt ook gewag gemaakt van een onverwachte inspectie door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) op 24 augustus. Die constateerde 'in Heerlen geen tekortkomingen'. In Maastricht werden enkele tekortkomingen vastgesteld die "gekwalificeerd worden als geringe overtredingen waarvoor een opmerking is gemaakt ter verbetering", aldus het persbericht. Nadere uitleg ontbreekt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hotelketen Bastion laat onderzoek doen naar hygiëne
Bastion-hotels al eerder gewaarschuwd door inspectie
Provincie onderzoekt Limburgse hotelmarkt
Meer overnachtingen in Maastricht, minder in dure hotels
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen