Overslaan en naar de inhoud gaan

HV Sittardia haalt eerste team uit competitie

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 10:31

Handbalclubs OCI-Lions, HV Sittardia en HV Vlug en Lenig hebben besloten de krachten te bundelen.

Vanaf dit seizoen zullen de clubs met een gezamenlijk A-jeugd jongensteam deelnemen aan de competitie.

Dat heeft directe gevolgen voor HV Sittardia. De club zal het eerste team terugtrekken uit de Eerste Divisie. Veel van de jonge spelers die daar momenteel spelen, zullen de overstap maken naar het nieuw opgerichte team. Het nieuwe team zal uitkomen in de Landelijke Jeugddivisie Heren A. Het besluit is genomen mede doordat het steeds zwaarder werd voor HV Sittardia om een team op de been te krijgen. De grootste talenten maken namelijk de laatste jaren al de overstap naar Lions 2 en Lions 1. Anderzijds wil de club, 18-voudig landskampioen, bijdragen aan de ontwikkeling van jonge spelers en is bereid om daar het eerste team voor op te offeren.

Trainingsfilosofie
"Door het vroegtijdig aansluiten bij de trainingsfilosofie van OCI-LIONS, waarin krachttraining en veel trainingsuren belangrijke pijlers zijn, wordt de overstap naar de topteams van LIONS makkelijker", staat in een gezamenlijk persbericht van de clubs. "Door veelvuldig samen trainen en korte lijnen tussen alle betrokken trainers zal de doorstroom van jonge spelers bevorderd worden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen