Overslaan en naar de inhoud gaan

HV Sittardia haalt eerste team uit competitie

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 10:31

Handbalclubs OCI-Lions, HV Sittardia en HV Vlug en Lenig hebben besloten de krachten te bundelen.

Vanaf dit seizoen zullen de clubs met een gezamenlijk A-jeugd jongensteam deelnemen aan de competitie.

Dat heeft directe gevolgen voor HV Sittardia. De club zal het eerste team terugtrekken uit de Eerste Divisie. Veel van de jonge spelers die daar momenteel spelen, zullen de overstap maken naar het nieuw opgerichte team. Het nieuwe team zal uitkomen in de Landelijke Jeugddivisie Heren A. Het besluit is genomen mede doordat het steeds zwaarder werd voor HV Sittardia om een team op de been te krijgen. De grootste talenten maken namelijk de laatste jaren al de overstap naar Lions 2 en Lions 1. Anderzijds wil de club, 18-voudig landskampioen, bijdragen aan de ontwikkeling van jonge spelers en is bereid om daar het eerste team voor op te offeren.

Trainingsfilosofie
"Door het vroegtijdig aansluiten bij de trainingsfilosofie van OCI-LIONS, waarin krachttraining en veel trainingsuren belangrijke pijlers zijn, wordt de overstap naar de topteams van LIONS makkelijker", staat in een gezamenlijk persbericht van de clubs. "Door veelvuldig samen trainen en korte lijnen tussen alle betrokken trainers zal de doorstroom van jonge spelers bevorderd worden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen