Overslaan en naar de inhoud gaan

HV Sittardia haalt eerste team uit competitie

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 10:31

Handbalclubs OCI-Lions, HV Sittardia en HV Vlug en Lenig hebben besloten de krachten te bundelen.

Vanaf dit seizoen zullen de clubs met een gezamenlijk A-jeugd jongensteam deelnemen aan de competitie.

Dat heeft directe gevolgen voor HV Sittardia. De club zal het eerste team terugtrekken uit de Eerste Divisie. Veel van de jonge spelers die daar momenteel spelen, zullen de overstap maken naar het nieuw opgerichte team. Het nieuwe team zal uitkomen in de Landelijke Jeugddivisie Heren A. Het besluit is genomen mede doordat het steeds zwaarder werd voor HV Sittardia om een team op de been te krijgen. De grootste talenten maken namelijk de laatste jaren al de overstap naar Lions 2 en Lions 1. Anderzijds wil de club, 18-voudig landskampioen, bijdragen aan de ontwikkeling van jonge spelers en is bereid om daar het eerste team voor op te offeren.

Trainingsfilosofie
"Door het vroegtijdig aansluiten bij de trainingsfilosofie van OCI-LIONS, waarin krachttraining en veel trainingsuren belangrijke pijlers zijn, wordt de overstap naar de topteams van LIONS makkelijker", staat in een gezamenlijk persbericht van de clubs. "Door veelvuldig samen trainen en korte lijnen tussen alle betrokken trainers zal de doorstroom van jonge spelers bevorderd worden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen