Overslaan en naar de inhoud gaan

Huys blij met afwisseling tussen College Tour en Nieuwsuur

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 11:48

Twan Huys ziet College Tour als 'antigif' voor zijn werkzaamheden bij Nieuwsuur.

De presentator uit Sevenum vindt de afwisseling tussen het serieuze actualiteitenprogramma en de ontspannen interviewsessies erg prettig.

Gif en antigif
"Bij Nieuwsuur krijg je alle gif van de wereld over je bureau. Als je iets te gevoelig bent, zou je er depressief van worden. College Tour is mijn antigif, een heel goed serum tegen alles wat je 's avonds over je heen krijgt", zegt hij in gesprek met het AD.

Hoge kijkcijfers
Huys heeft al heel wat beroemdheden geinterviewd. Onder meer de Dalai Lama, Desmond Tutu, Bill Gates en Willem Holleeder werden door de journalist - samen met een zaal vol studenten - aan de tand gevoeld. Het programma scoort al acht jaar hoge kijkcijfers.

Niet verwacht
Huys, die eerder als correspondent werkte vanuit Amerika, had dit niet verwacht. "In New York viel me op dat het betrekkelijk makkelijk was de groten der aarde voor de camera te krijgen. Ik moest na terugkeer in Nederland een truc bedenken dat ook hier te laten lukken. Ik had alleen nooit verwacht dat het programma zo'n succes zou worden en zo lang zou blijven bestaan."

Prinses Beatrix
Vrijdag is het de beurt aan provinciegenoot Chantal Janzen. Eerder liet de presentator weten dat ze juist nu werd uitgenodigd vanwege haar werkzaamheden in Duitsland. Ook prinses Beatrix, Hillary Clinton en paus Franciscus staan op zijn wensenlijstje.

College Tour met Chantal Janzen is vrijdag om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:
- Chantal Janzen krijgt nog een programma in Duitsland
- Chantal zorgt voor Limburgs onderonsje in College Tour

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Chantal Janzen krijgt nog een programma in Duitsland
Chantal zorgt voor Limburgs onderonsje in College Tour
College Tour Twan Huys
Twan Huys verhuist met College Tour naar NPO 2
Duizend tulpen van Twan Huys konden Oprah niet bekoren
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen