Huis woning geld huisjesmelker stock

Huurprijzen in Limburg met 10 procent gestegen

De gemiddelde prijs per vierkante meter van een huurwoning in Limburg is dit kwartaal 10,3 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2019.

stock huurwoning te huur huurprijzen
Grootste stijging huurprijzen in zes jaar in Limburg

De huurprijzen van Limburgse woningen zijn in juli 2020 met gemiddeld 2,6 procent omhoog gegaan ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste stijging sinds 2014.

venray - google streetview
Extra sociale huurappartementen in centrum Venray

In het centrum van Venray wordt in plaats van extra winkelruimte een appartementencomplex met vijftien sociale huurwoningen gerealiseerd.

stock huurwoning te huur huurprijzen
Huurprijzen in vrije sector licht gestegen

De vrije huurprijzen lopen nog steeds op. Ook in Limburg stegen de huurprijzen in het laatste kwartaal van vorig jaar licht.

ANP-334296342
Bewoning theaterzolder Venlo blijkt marketingstunt

De zolder van theater De Maaspoort in Venlo wordt toch niet verbouwd tot woonruimte. Het nieuws bleek een marketingstunt voor een nieuw programma voor basisscholen.

Theater de Maaspoort Venlo (16 dec 2019)
Theater Venlo krijgt permanente bewoner

Theater De Maaspoort krijgt vanaf januari een bewoner. De zolder boven de grote theaterzaal wordt verbouwd tot een woonruimte.

Vondst wietkwekerij verrassing voor verhuurders

"Je schrikt echt, je denkt dat kán niet. We dachten die mensen te kennen. Ze waren ontzettend aardig. We hadden nooit gedacht dat dit zou gebeuren."

Hoog risico voor huurders Heerlen en Roermond

Het inkomen van veel huurders in Heerlen en Roermond is eigenlijk te laag voor hun woning.

Zuid-Limburg soepeler met regels nieuwbouw

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten gaan de regels voor de bouw van nieuwe woningen tijdelijk versoepelen. Het gaat om een periode van maximaal twee jaar.

Huurprijzen opnieuw gestegen, behalve in Maastricht

De gemiddelde huurprijzen in de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar verder gestegen. Behalve in Maastricht. Daar daalde de gemiddelde huurprijs juist licht, met 2 procent.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten