Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurschuld voor Venloos gemeenschapshuis De Witte Kerk

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 20:19

Het gemeenschapshuis De Witte Kerk in Venlo kampt met een huurachterstand van bijna een ton. Die wordt door Venlo niet opgeëist, maar ook niet kwijtgescholden.

Het bestuur van de Stichting Witte Kerk had per brief de gemeente Venlo gevraagd de huurachterstand kwijt te schelden. De hoge energielasten en de steeds verder afnemende horecaomzet zijn debet aan de slechte financiële situatie.

Huis van de Wijk
Venlo laat weten dat de maatschappelijke betekenis van de Witte Kerk niet ter discussie staat. Sterker nog, het belang van de voorziening is alleen maar groter geworden nu het steeds meer wordt gebruikt in het kader van het Huis van de Wijk.

Overeind houden
"We hebben als gemeente de intentie de voorziening overeind te houden, maar nemen nu geen financiële besluiten aangezien de gemeenteraad de komende tijd gaat besluiten over de toekomst van de gemeentelijke gemeenschapshuizen", legt wethouder Ramon Testroote (PvdA, Welzijn) uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ontmoetingscentrum mfa gemeenschapshuis
Gemeenschapshuizen in Maastricht staan rood
Buurthuis zaaltje therapie
'Toekomst buurthuizen onzeker door coronacrisis'
Baangarantie voor Hulp bij het Huishouden in regio Venlo
Oplossing voor tekorten sporthal Belfeld
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen