Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurschuld voor Venloos gemeenschapshuis De Witte Kerk

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 20:19

Het gemeenschapshuis De Witte Kerk in Venlo kampt met een huurachterstand van bijna een ton. Die wordt door Venlo niet opgeëist, maar ook niet kwijtgescholden.

Het bestuur van de Stichting Witte Kerk had per brief de gemeente Venlo gevraagd de huurachterstand kwijt te schelden. De hoge energielasten en de steeds verder afnemende horecaomzet zijn debet aan de slechte financiële situatie.

Huis van de Wijk
Venlo laat weten dat de maatschappelijke betekenis van de Witte Kerk niet ter discussie staat. Sterker nog, het belang van de voorziening is alleen maar groter geworden nu het steeds meer wordt gebruikt in het kader van het Huis van de Wijk.

Overeind houden
"We hebben als gemeente de intentie de voorziening overeind te houden, maar nemen nu geen financiële besluiten aangezien de gemeenteraad de komende tijd gaat besluiten over de toekomst van de gemeentelijke gemeenschapshuizen", legt wethouder Ramon Testroote (PvdA, Welzijn) uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ontmoetingscentrum mfa gemeenschapshuis
Gemeenschapshuizen in Maastricht staan rood
Buurthuis zaaltje therapie
'Toekomst buurthuizen onzeker door coronacrisis'
Baangarantie voor Hulp bij het Huishouden in regio Venlo
Oplossing voor tekorten sporthal Belfeld
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen