Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurschuld voor Venloos gemeenschapshuis De Witte Kerk

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 20:19

Het gemeenschapshuis De Witte Kerk in Venlo kampt met een huurachterstand van bijna een ton. Die wordt door Venlo niet opgeëist, maar ook niet kwijtgescholden.

Het bestuur van de Stichting Witte Kerk had per brief de gemeente Venlo gevraagd de huurachterstand kwijt te schelden. De hoge energielasten en de steeds verder afnemende horecaomzet zijn debet aan de slechte financiële situatie.

Huis van de Wijk
Venlo laat weten dat de maatschappelijke betekenis van de Witte Kerk niet ter discussie staat. Sterker nog, het belang van de voorziening is alleen maar groter geworden nu het steeds meer wordt gebruikt in het kader van het Huis van de Wijk.

Overeind houden
"We hebben als gemeente de intentie de voorziening overeind te houden, maar nemen nu geen financiële besluiten aangezien de gemeenteraad de komende tijd gaat besluiten over de toekomst van de gemeentelijke gemeenschapshuizen", legt wethouder Ramon Testroote (PvdA, Welzijn) uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ontmoetingscentrum mfa gemeenschapshuis
Gemeenschapshuizen in Maastricht staan rood
Buurthuis zaaltje therapie
'Toekomst buurthuizen onzeker door coronacrisis'
Baangarantie voor Hulp bij het Huishouden in regio Venlo
Oplossing voor tekorten sporthal Belfeld
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen