Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurprijzen in vrije sector weer gestegen

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 7:44

De gemiddelde Limburgse huurprijzen in de vrije sector zijn het afgelopen kwartaal met 5,5 procent gestegen. Nieuwe huurders moeten in onze provincie gemiddeld 12,32 euro per vierkante meter betalen.

Dat is de hoogste huurprijs sinds 2013, zo blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

Einde daling
Sinds het uitbreken van de coronacrisis leek de huurmarkt - in tegenstelling tot de koopmarkt - aanvankelijk wat af te koelen. In het afgelopen kwartaal is hier dus een einde aan gekomen.

Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot is de expatmarkt nu weer aangetrokken. "Dit, tezamen met de al bestaande grote schaarste aan vrije sector huurwoningen, ligt ten grondslag aan de recente prijsstijging", zegt hij in een toelichting.

Landelijk gemiddeld
Gemiddeld betalen nieuwe huurders 16,97 euro per vierkante meter voor een woning in Nederland. Daarmee zit Limburg onder het landelijk gemiddelde met een gemiddelde vierkantemeterprijs van 12,32 euro. Uit cijfers van Pararius blijkt dat huurder in Maastricht gemiddeld iets duurder uit zijn. Daar ligt de prijs op 14,22 euro per vierkante meter.

Rest van Nederland
In Noord-Holland ben je het duurst uit. Daar betaal je gemiddeld 20,84 euro per vierkante meter. Alleen in Zeeland (-7,2 procent) en in Drenthe (-1,8) noteerde Pararius een daling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen