Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurprijzen: Roermond goedkoopste stad om te wonen

Geplaatst opdinsdag 26 juli 2016 - 10:05

Landelijk is de gemiddelde huurprijs van een woning in de vrije sector het afgelopen jaar flink gestegen. In Limburg daalde de gemiddelde huurprijs juist. Roermond is zelfs de goedkoopste stad.

Dat blijkt uit cijfers van Pararius, het grootste verhuurplatform van ons land.

Huurprijs
Gemiddeld betaalt een woningzoekende in de vrije sector nu 13,50 euro per vierkante meter per maand. De vierkantemeterprijs is daarmee in het afgelopen jaar 6,2 procent gestegen. Vooral de steden in Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland krikken dit landelijk gemiddelde flink op.

Deze mensen zijn de dupe van de stijgende huurprijzen.

Limburg
In vijf provincies, waaronder Limburg, daalde de gemiddelde huurprijs per vierkante meter juist. In Limburg betaalt een huurder in de vrije sector namelijk 9,84 euro per vierkante meter per maand. Dat is een daling van 1,1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Roermond
Pararius vergeleek ook de huurprijs van ruim 40 steden en grote gemeenten in Nederland. Roermond kwam daarbij als goedkoopst uit de bus. Daar is een huurder in de vrije sector gemiddeld 7,63 euro per vierkante meter per maand kwijt voor een woning. Ter vergelijking: in Amsterdam betalen huurders bijna drie keer zoveel, namelijk 21,98 euro per vierkante per maand. Amsterdam is daarmee de duurste stad in Nederland.

Maastricht is in de middenmoot terug te vinden met een gemiddelde huurprijs van 11,86 euro per vierkante per maand.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

stock huurwoning te huur huurprijzen
Huurprijzen in vrije sector licht gestegen
Huurprijzen opnieuw gestegen, behalve in Maastricht
Aandeel woningbezitters met kans op restschuld stijgt hard
Heijmans ONE huurwoning
Panningen krijgt tien verplaatsbare woningen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen