Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurprijzen in Limburg met 10 procent gestegen

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 13:30

De gemiddelde prijs per vierkante meter van een huurwoning in Limburg is dit kwartaal 10,3 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2019.

Daarmee volgt Limburg de landelijke lijn, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Stijging
In het derde kwartaal van 2019 bedroeg de gemiddelde huurprijs in de vrije sector 9,19 euro. Een jaar later in hetzelfde kwartaal was dat 10,14 euro in Limburg. Die prijs is een stuk lager dan de landelijke gemiddelde prijs van 13,02 euro.

In de provincie Utrecht was de stijging met 17,3 procent het grootst. In de gemeente Utrecht stegen de huurprijzen zelfs met 30,1 procent.

Uitzondering
Bijna overal in Nederland stegen de prijzen van huurwoningen. Alleen in Groningen daalden de prijzen met 1 procent en in Zeeland met 7,7 procent.

Buitenlandse werknemers
Volgens de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) werden de afgelopen drie maanden vooral veel duurdere appartementen verhuurd. "Veel buitenlandse werknemers van grote internationale bedrijven zijn vanwege het coronavirus terug gegaan naar hun thuisland", zegt NVM-voorzitter Onno Hoes in een persbericht. Die woningen worden nu opnieuw verhuurd. Ook worden woningen die eerder werden aangeboden via platforms als Airbnb nu via de reguliere markt verhuurd. Deze ontwikkelingen zorgen voor 'veel beweging' op de huurmarkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen