Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 9:09

Woningzoekenden in Maastricht staan gemiddeld 6,1 jaar ingeschreven voordat ze in aanmerking komen voor een van de meest gewilde huurwoningen.

Daarbij is het zoekprofiel een belangrijke factor. Hoe meer een woningzoekende zich beperkt tot bepaalde woningen in bepaalde wijken, hoe langer de inschrijfduur.

Inschrijven uit voorzorg
Volgens de gemeente Maastricht zegt dit niets over hoe lang mensen feitelijk moeten wachten op een woning. "Veel mensen schrijven zich uit voorzorg in, in de hoop dat als ze een keer willen verhuizen, ze snel in aanmerking komen voor een woning", verduidelijkt gemeentewoordvoerster Chantal Kneepkens.

3570 huishoudens actief zoekend
Volgens het Woningburo stonden eind 2014 in totaal 19.045 huishoudens in Maastricht voor zo’n sociale huurwoning ingeschreven. Daarvan waren slechts 3570 huishoudens actief zoekend. Dat wil zeggen dat zij een of meerdere keren reageerden op het woningaanbod.

Systeem veranderen
Volgens de gemeente presteert het huidige woningtoewijzings- systeem behoorlijk goed. "Niettemin studeren we samen met de wooncorporaties op aanpassing van het systeem in de loop van 2015. Een belangrijke aanleiding hiervoor zijn onder meer de veranderingen in zorgland - waaronder de sluiting van bejaardentehuizen - en de druk die dit legt op de verdeling van sociale huurwoningen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht zet de rem op nieuwbouw
PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Woningbouw Wijk Huis
Woningcorporatie Woonpunt doet minder huisuitzettingen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen