Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 9:09

Woningzoekenden in Maastricht staan gemiddeld 6,1 jaar ingeschreven voordat ze in aanmerking komen voor een van de meest gewilde huurwoningen.

Daarbij is het zoekprofiel een belangrijke factor. Hoe meer een woningzoekende zich beperkt tot bepaalde woningen in bepaalde wijken, hoe langer de inschrijfduur.

Inschrijven uit voorzorg
Volgens de gemeente Maastricht zegt dit niets over hoe lang mensen feitelijk moeten wachten op een woning. "Veel mensen schrijven zich uit voorzorg in, in de hoop dat als ze een keer willen verhuizen, ze snel in aanmerking komen voor een woning", verduidelijkt gemeentewoordvoerster Chantal Kneepkens.

3570 huishoudens actief zoekend
Volgens het Woningburo stonden eind 2014 in totaal 19.045 huishoudens in Maastricht voor zo’n sociale huurwoning ingeschreven. Daarvan waren slechts 3570 huishoudens actief zoekend. Dat wil zeggen dat zij een of meerdere keren reageerden op het woningaanbod.

Systeem veranderen
Volgens de gemeente presteert het huidige woningtoewijzings- systeem behoorlijk goed. "Niettemin studeren we samen met de wooncorporaties op aanpassing van het systeem in de loop van 2015. Een belangrijke aanleiding hiervoor zijn onder meer de veranderingen in zorgland - waaronder de sluiting van bejaardentehuizen - en de druk die dit legt op de verdeling van sociale huurwoningen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht zet de rem op nieuwbouw
PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Woningbouw Wijk Huis
Woningcorporatie Woonpunt doet minder huisuitzettingen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen