Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 9:09

Woningzoekenden in Maastricht staan gemiddeld 6,1 jaar ingeschreven voordat ze in aanmerking komen voor een van de meest gewilde huurwoningen.

Daarbij is het zoekprofiel een belangrijke factor. Hoe meer een woningzoekende zich beperkt tot bepaalde woningen in bepaalde wijken, hoe langer de inschrijfduur.

Inschrijven uit voorzorg
Volgens de gemeente Maastricht zegt dit niets over hoe lang mensen feitelijk moeten wachten op een woning. "Veel mensen schrijven zich uit voorzorg in, in de hoop dat als ze een keer willen verhuizen, ze snel in aanmerking komen voor een woning", verduidelijkt gemeentewoordvoerster Chantal Kneepkens.

3570 huishoudens actief zoekend
Volgens het Woningburo stonden eind 2014 in totaal 19.045 huishoudens in Maastricht voor zo’n sociale huurwoning ingeschreven. Daarvan waren slechts 3570 huishoudens actief zoekend. Dat wil zeggen dat zij een of meerdere keren reageerden op het woningaanbod.

Systeem veranderen
Volgens de gemeente presteert het huidige woningtoewijzings- systeem behoorlijk goed. "Niettemin studeren we samen met de wooncorporaties op aanpassing van het systeem in de loop van 2015. Een belangrijke aanleiding hiervoor zijn onder meer de veranderingen in zorgland - waaronder de sluiting van bejaardentehuizen - en de druk die dit legt op de verdeling van sociale huurwoningen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht zet de rem op nieuwbouw
PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Woningbouw Wijk Huis
Woningcorporatie Woonpunt doet minder huisuitzettingen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen