Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 9:09

Woningzoekenden in Maastricht staan gemiddeld 6,1 jaar ingeschreven voordat ze in aanmerking komen voor een van de meest gewilde huurwoningen.

Daarbij is het zoekprofiel een belangrijke factor. Hoe meer een woningzoekende zich beperkt tot bepaalde woningen in bepaalde wijken, hoe langer de inschrijfduur.

Inschrijven uit voorzorg
Volgens de gemeente Maastricht zegt dit niets over hoe lang mensen feitelijk moeten wachten op een woning. "Veel mensen schrijven zich uit voorzorg in, in de hoop dat als ze een keer willen verhuizen, ze snel in aanmerking komen voor een woning", verduidelijkt gemeentewoordvoerster Chantal Kneepkens.

3570 huishoudens actief zoekend
Volgens het Woningburo stonden eind 2014 in totaal 19.045 huishoudens in Maastricht voor zo’n sociale huurwoning ingeschreven. Daarvan waren slechts 3570 huishoudens actief zoekend. Dat wil zeggen dat zij een of meerdere keren reageerden op het woningaanbod.

Systeem veranderen
Volgens de gemeente presteert het huidige woningtoewijzings- systeem behoorlijk goed. "Niettemin studeren we samen met de wooncorporaties op aanpassing van het systeem in de loop van 2015. Een belangrijke aanleiding hiervoor zijn onder meer de veranderingen in zorgland - waaronder de sluiting van bejaardentehuizen - en de druk die dit legt op de verdeling van sociale huurwoningen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht zet de rem op nieuwbouw
PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Woningbouw Wijk Huis
Woningcorporatie Woonpunt doet minder huisuitzettingen
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen