Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurbaas vraagt faillissement van Floris in Venray aan

Geplaatst opdonderdag 9 april 2015 - 15:37

De stichting Odeon, beheerder van het repetitielokaal voor harmonie en showkorps aan de Hoenderstraat in Venray, heeft het faillissement aangevraagd van de stichting Floris.

De stichting is eigenares van het gelijknamig leerwerkbedrijf dat al eerder failliet is verklaard.

Vier maanden geen huur
De stichting Floris is verantwoordelijk voor de betaling van de huur aan Odeon, maar is daar al vier maanden niet toe in staat. Odeon heeft daarom een beroep gedaan op de bankgarantie van Floris, die maximaal 35.000 euro is.

Kansarme jongeren
De aanvraag van het faillissement heeft tot doel het huurcontract met Floris te beëindigen. Dat voorkomt dat Odeon zelf in de problemen komt als de garantie volledig benut is. Tevens geeft dat Odeon de gelegenheid een nieuwe uitbater te vinden voor het café-restaurant, waar kansarme jongeren opgeleid kunnen worden voor een baan in de horeca.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Horeca Restaurant
Stichting Odeon Venray heeft exploitant
Stichting Odeon Venray in grote geldnood
Serieuze overnamekandidaten Floris in Venray
Slechte boekhouding frustreert doorstart Floris
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV