Overslaan en naar de inhoud gaan

Huub Stapel voor het eerst in actie als Friese Koning

Geplaatst opzondag 5 november 2017 - 13:46

Huub Stapel is zondag voor het historische filmepos Redbad 754 na Christus in de huid gekropen van de Friese Koning Aldigisl.

Na opnames in Denemarken, België en Duitsland wordt er dit weekend gedraaid in het 'preHistorisch Dorp' in Eindhoven. Het was voor het eerst dat de Tegelse acteur in actie moest komen.

​Vikingen
De internationale vikingfilm gaat over de Friese koning Redbad die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde met de Franken om de belangrijke handelsplaats Dorestad.

Lees ook: Huub Stapel speelt koning in internationale vikingfilm

Breaking Bad
De Tegelse acteur vertolkt de rol van Koning Aldigisl. De hoofdrol in de film van Roel Reiné, die ook de kaskraker Michiel de Ruyter regisseerde, wordt gespeeld door Gijs Naber. Stapel speelt de vader van de Friese held Redbad. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Isa Hoes, Teun Kuilboer en Loes Haverkort. Breaking Bad-ster Jonathan Banks is ook in de film te zien.

Buitenland
Redbad wordt in 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht. Inmiddels is de film ook al verkocht aan het buitenland.

Lees ook: Vikingfilm met glansrol Huub Stapel verkocht aan buitenland

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen