Overslaan en naar de inhoud gaan

Huub Stapel speelt koning in internationale vikingfilm

Geplaatst opdonderdag 7 september 2017 - 12:14

Huub Stapel gaat een rol spelen in het historische filmepos Redbad 754 na Christus.

De Tegelse acteur gaat de rol van Koning Aldigisl vertolken.

Cast
Gijs Naber speelt de hoofdrol in de film van Roel Reiné, die ook de kaskraker Michiel de Ruyter regisseerde. Stapel speelt de vader van de Friese held Redbad. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Isa Hoes, Teun Kuilboer, Lisa Smit en Loes Haverkort.

​Vikingen
Redbad gaat over de Friese koning Redbad die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde met de Franken om de belangrijke handelsplaats Dorestad.

Martijn Fischer, Egbert Jan Weeber, Derek de Lint, Loes Haverkort, Teun Kuilboer, Tibo Vandenborre, Daphne Wellens, Britte Lagcher, Gijs Naber en Lisa Smit tijdens de castpresentatie.
Foto: ANP

Draaien
Cast en crew starten op 12 september met de opnames in Denemarken. Verder wordt er gedraaid in het preHistorisch Dorp in Eindhoven en staan opnames gepland in België, Duitsland en op Ameland.

De film wordt in 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen