Overslaan en naar de inhoud gaan

Huub Stapel speelt hoofdrol in Pinkpop-theaterstuk

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 19:30

Acteur Huub Stapel is gestrikt voor de hoofdrol van de theatervoorstelling over Pinkpop.

Stapel (62) speelt in de muzikale voorstelling een man die langzaam zijn geheugen kwijtraakt. Zijn jeugdliefde (Henriëtte Tol) zoekt hem nog één keer op.

Kers op de taart
Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het
Pinkpopfestival. Voor Huub Stapel is de rol in het liefdesverhaal de 'kers op de taart'. "Ik kijk nu al reikhalzend uit naar februari van volgend jaar als we gaan samenwerken. Een cast waar ik graag mee aan de slag ga."

Ontmoeting met Jan Smeets
Stapel verheugt zich op het weerzien. Hij heeft de afgelopen dagen contact gehad met festivaldirecteur Jan Smeets. De baas van Pinkpop is blij dat de acteur de rol geaccepteerd heeft. Eerder werd al bekend dat Henriëtte Tol, Paul Hoes, Suzan Seegers en Michel Sluysmans in het theaterstuk te zien zijn. Rowwen Hèze verzorgt met nieuwe liedjes de livemuziek bij de voorstelling, waarvan de tekst geschreven is door Frans Pollux in samenwerking met Wiel Beijer, journalist van deze krant.

De voorstelling - met Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, als regisseur - gaat 8 april volgend jaar in theater De Maaspoort in Venlo in première. Daarna volgt tot en met 24 juni een landelijke tournee.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen