Overslaan en naar de inhoud gaan

Huub Stapel maakt documentaire over Napoleon

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 16:44

Huub Stapel maakt voor Omroep Max een documentaire over keizer Napoleon Bonaparte.

De acteur uit Tegelen is met Napoleon in Holland vanaf 4 januari 2019 wekelijks te zien op NPO 2. Dat maakt Omroep Max in een persbericht bekend.

Napoleon in ons land
Stapel gaat in de documentaire op zoek naar verhalen over de tijd van Napoleon Bonaparte in Nederland. Zo bezoekt hij plaatsen waar de alom bekende keizer is geweest. "Via ooggetuiggenverslagen, brieven en documenten uit de negentiende eeuw komen we meer te weten over Napoleon", zegt Omroep Max.

Moordcomplot
Stapel stuit in de vierdelige serie onder andere op een complot om de keizer in ons land te vermoorden. Ook gaat hij in gesprek met deskundigen Maarten van Rossen en Beatrice de Graaf.

Stapel is als acteur al meerdere keren in de huid van Napoleon gekropen voor de toneelstukken Napoleon op Sint Helena en Napoleon, adieu.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen