Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Huub Harings: het veldrijden van nu is anders dan vroeger

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 22:42

Komend weekeinde staan de Nederlandse kampioenschappen veldrijden op het programma. In een ver verleden greep Huub Harings uit Sibbe de eerste nationale driekleur in deze discipline bij de profs.

Huub Harings loopt al tegen de tachtig, maar volgt de sport waarin hij in de jaren zestig zes keer Nederlands kampioen werd bij de profs nog steeds met veel belangstelling. Hij is nog regelmatig langs het parcours te vinden en als dat niet kan, dan volgt hij de wedstrijden op TV.

Krant bezorgen
Bij de elite-renners doet Mathieu van der Poel nu wat
Harings vroeger deed: kampioenschappen vergaren. Volgens Harings, die al 59 jaar op de fiets stapt om de krant in zijn woonplaats te bezorgen, is het veldrijden van nu niet te vergelijken met de wedstrijden uit zijn tijd. "Wij moesten een kwart van de wedstrijden lopen en daarvoor moest je over een goede conditie beschikken", vertelt de veelvuldig Nederlands kampioen.

Begeleiding
Volgens
Harings is Van der Poel handiger dan hij, beschikt hij over een goede begeleiding en heeft hij andere trainingsmethodes. "De toppers van nu trainen twee keer per dag een uurtje, terwijl ik in die tijd vier uur per dag trainde. Van der Poel heeft ook meer klasse dan ik", gaat de voormalige veldrijder uit Sibbe verder. "Ik moest het vooral van mijn karakter, mijn body en mijn uithoudingsvermogen hebben."

Tevreden
De toppers in het veldrijden strijken tegenwoordig vele duizenden euro's per veldrit op. "Ik werd destijds goed betaald", aldus de Sibbenaar. "Ik reed per seizoen zo'n 25 tot 30 veldritten in het buitenland en kreeg daarvoor zo'n 700 tot 900 gulden per wedstrijd. En daarmee was ik dik tevreden", zegt de man die niet alleen in het veld zijn mannetje stond, maar ook op de weg aardig uit de voeten kon.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen