Overslaan en naar de inhoud gaan

Huub Harings: het veldrijden van nu is anders dan vroeger

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 22:42

Komend weekeinde staan de Nederlandse kampioenschappen veldrijden op het programma. In een ver verleden greep Huub Harings uit Sibbe de eerste nationale driekleur in deze discipline bij de profs.

Huub Harings loopt al tegen de tachtig, maar volgt de sport waarin hij in de jaren zestig zes keer Nederlands kampioen werd bij de profs nog steeds met veel belangstelling. Hij is nog regelmatig langs het parcours te vinden en als dat niet kan, dan volgt hij de wedstrijden op TV.

Krant bezorgen
Bij de elite-renners doet Mathieu van der Poel nu wat
Harings vroeger deed: kampioenschappen vergaren. Volgens Harings, die al 59 jaar op de fiets stapt om de krant in zijn woonplaats te bezorgen, is het veldrijden van nu niet te vergelijken met de wedstrijden uit zijn tijd. "Wij moesten een kwart van de wedstrijden lopen en daarvoor moest je over een goede conditie beschikken", vertelt de veelvuldig Nederlands kampioen.

Begeleiding
Volgens
Harings is Van der Poel handiger dan hij, beschikt hij over een goede begeleiding en heeft hij andere trainingsmethodes. "De toppers van nu trainen twee keer per dag een uurtje, terwijl ik in die tijd vier uur per dag trainde. Van der Poel heeft ook meer klasse dan ik", gaat de voormalige veldrijder uit Sibbe verder. "Ik moest het vooral van mijn karakter, mijn body en mijn uithoudingsvermogen hebben."

Tevreden
De toppers in het veldrijden strijken tegenwoordig vele duizenden euro's per veldrit op. "Ik werd destijds goed betaald", aldus de Sibbenaar. "Ik reed per seizoen zo'n 25 tot 30 veldritten in het buitenland en kreeg daarvoor zo'n 700 tot 900 gulden per wedstrijd. En daarmee was ik dik tevreden", zegt de man die niet alleen in het veld zijn mannetje stond, maar ook op de weg aardig uit de voeten kon.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen