Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Huub Harings: het veldrijden van nu is anders dan vroeger

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 22:42

Komend weekeinde staan de Nederlandse kampioenschappen veldrijden op het programma. In een ver verleden greep Huub Harings uit Sibbe de eerste nationale driekleur in deze discipline bij de profs.

Huub Harings loopt al tegen de tachtig, maar volgt de sport waarin hij in de jaren zestig zes keer Nederlands kampioen werd bij de profs nog steeds met veel belangstelling. Hij is nog regelmatig langs het parcours te vinden en als dat niet kan, dan volgt hij de wedstrijden op TV.

Krant bezorgen
Bij de elite-renners doet Mathieu van der Poel nu wat
Harings vroeger deed: kampioenschappen vergaren. Volgens Harings, die al 59 jaar op de fiets stapt om de krant in zijn woonplaats te bezorgen, is het veldrijden van nu niet te vergelijken met de wedstrijden uit zijn tijd. "Wij moesten een kwart van de wedstrijden lopen en daarvoor moest je over een goede conditie beschikken", vertelt de veelvuldig Nederlands kampioen.

Begeleiding
Volgens
Harings is Van der Poel handiger dan hij, beschikt hij over een goede begeleiding en heeft hij andere trainingsmethodes. "De toppers van nu trainen twee keer per dag een uurtje, terwijl ik in die tijd vier uur per dag trainde. Van der Poel heeft ook meer klasse dan ik", gaat de voormalige veldrijder uit Sibbe verder. "Ik moest het vooral van mijn karakter, mijn body en mijn uithoudingsvermogen hebben."

Tevreden
De toppers in het veldrijden strijken tegenwoordig vele duizenden euro's per veldrit op. "Ik werd destijds goed betaald", aldus de Sibbenaar. "Ik reed per seizoen zo'n 25 tot 30 veldritten in het buitenland en kreeg daarvoor zo'n 700 tot 900 gulden per wedstrijd. En daarmee was ik dik tevreden", zegt de man die niet alleen in het veld zijn mannetje stond, maar ook op de weg aardig uit de voeten kon.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen