Overslaan en naar de inhoud gaan

Huppertz Heerlen 50 jaar: gouden tijden en dieptepunten

Geplaatst opzaterdag 15 mei 2021 - 22:14

Ze maakten het staartje mee van het rijke Heerlen in de jaren zeventig, maar zaten een decennium later tussen de junks en prostituees. Nu kijken ze aan tegen het Maankwartier. Annie en Jo Huppertz van Huppertz Automatiek bakken al vijftig jaar frites in hartje Heerlen.

"Als je zo terugkijkt hebben we inderdaad toch wel het een en ander meegemaakt", zegt Jo Huppertz terwijl hij verse bamiballen draait. "Maar ik heb nooit gedacht aan stoppen, deze zaak was mijn droom. En die is uitgekomen."

Frituur
De vader van Jo had een frituur in Kerkrade en toen Jo zijn Annie leerde kennen in Heerlen, wilde Jo met haar een frituur beginnen in Heerlen. "Dat was 1971 en de Saroleastraat was nog een van de beste straten van Zuid-Limburg. We waren dan ook heel blij dat we er tussen kwamen en het liep meteen als een trein."

Maar de mijnen gingen dicht en Heerlen veranderde en beleefde met junks, dealers en prostituees rond het station haar donkerste dagen. "Dat was echt heftig", vertelt Annie. "We konden geen terras meer neerzetten, want dat zat dan meteen vol met gure types. Dealers wilden van onze zaak hun kantoortje maken, maar we zijn altijd rustig gebleven. Gelukkig is die tijd uiteindelijk ook voorbij gegaan."

Het duo blikt terug op de afgelopen 50 jaar waarin ze veel hebben meegemaakt:

Maankwartier
Nu zijn ze blij met het nieuwe Maankwartier. "Echt heel mooi", zegt Annie. "De bouwvakkers hebben jarenlang gegeten bij ons. Het heeft hier echt de loop weer een beetje teruggebracht."

Trouwe klantenkring
Door de jaren heen heeft Huppertz een trouwe klantenkring opgebouwd. En die weten dat ze cash geld moet meenemen, want pinnen is er niet bij. "Ze komen vanuit Duitsland voor ons zuurvlees of de spaghettibal", vertelt Jo. "Ja, dat was een ideetje nadat we een keer thuis spaghetti over hadden. We maakten al bamiballen, waarom dan geen spaghettiballen? We hebben wekelijks tientallen klanten die er speciaal voor naar ons toekomen."

Ook de gele H van Huppertz op een rode achtergrond trok extra klanten. "We wilden het uiterlijk van een fastfoodrestaurant", aldus Jo. "Nou, dat is gelukt." En ook met het aanbod werd gescoord. "We hadden ook de eerste hamburger van de bakplaat in Heerlen", zegt Annie.

Pensioen met tachtig
Annie en Jo zijn nu 72 en 73 jaar oud. Aan stoppen willen ze nog niet denken. "Nee, je doet het voor het contact met de mensen, dat zou ik vreselijk missen", stelt Annie. "Ik hoop er toch nog wel een jaartje of zes, zeven aan vast te knopen", zegt Jo, die dan op zijn tachtigste met pensioen zou gaan. En het grote geheim? "Dat je het met z'n tweeën doet en wilt doen, anders zou het nooit kunnen", besluit Jo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen