Vrijwilligers Hambeek Roermond

Vrijwilligersplatform voor hulp wateroverlast in Limburg

Vrijwilligersplatform wij-zijn-vrijwilligers.nl van de provincie, Burgerkracht Limburg en Deedmob is nu opengesteld voor Limburgers die door het hoogwater in de problemen zijn geraakt, en mensen die hun handen uit de mouwen willen steken om hulp te bieden.

Kratten Hertog Jan hoogwater 16 jul 2021
Kratjes en uitzendkrachten: bedrijven bieden hulp

Verschillende Limburgse bedrijven bieden hulp aan mensen die zijn getroffen door de wateroverlast in de regio.

Zeeuwse reddingsbrigade naar Limburg (15 jul 2021)
Zeeuwse reddingsbrigades vertrekken weer uit Limburg

De hulp van de Zeeuwse reddingsbrigades is vrijdag niet meer nodig in het overstromingsgebied in Limburg. De ploegen kregen daarom te horen dat ze weer huiswaarts mogen keren.

Praten, hulp, praatgroep
'Gezinsregisseurs' gaan afrekenen met hordes hulpverleners

In Maastricht wordt op korte termijn de bezem gehaald door de hulpverlening aan probleemgezinnen die nu door extreem veel hulpverleners wordt gedaan. Veertien zogenoemde gezinsregisseurs worden daarvoor ingezet.

Man dreigt ontploffing te veroorzaken Weert (20 nov 2020)
Man dreigt woning op te blazen in Weert: omgeving afgezet

Een verwarde man in een appartementencomplex aan de Driesveldlaan in Weert dreigt zijn appartement op te blazen.

Cursus moet sekswerk bespreekbaar maken

Sekswerkers kunnen met hun problemen niet altijd terecht bij artsen, hulpverleners en maatschappelijk werkers. Dit komt door stigma's, vooroordelen en een tekort aan kennis over deze mensen. Ook weten sekswerkers hier niet waar ze terecht kunnen voor hulp.

Stress nagelbijten
Brunssum komt met stresstherapie voor schuldenaars

Mensen met problematische schulden in Brunssum, krijgen binnenkort hulp van de gemeente om de stress die ze hebben te verminderen.

Verdachte steekpartijen Maastricht opnieuw voor de rechter

De 37-jarige Osama I., die ervan wordt verdacht twee personen van het leven te hebben beroofd, staat vrijdag opnieuw voor de rechter.

Maastrichtse steekpartijen mogelijk gerelateerd

Justitie onderzoekt een mogelijk verband tussen twee steekpartijen in Maastricht. In beide gevallen was Syriër Osama I. (37) betrokken.

Verdachte dodelijke steekpartijen Maastricht voor de rechter

Dinsdagmiddag start de rechtszaak tegen de 37-jarige Osama I. De Syriër moet voor de rechter verschijnen, omdat hij wordt verdacht van twee dodelijke steekpartijen in Maastricht.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten