Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hulpverleners rukken massaal uit voor zieke kinderen

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 22:04

Patiëntjes van de kinderafdeling van het ziekenhuis in Maastricht zijn maandagavond verrast met een bezoek van tientallen ambulances, brandweerwagens en politieauto's.

Aan het einde van de middag zette een lange colonne hulpverleningsvoertuigen uit Nederland, België en Duitsland koers naar het MUMC+.

Spectaculaire lichtshow
Eén van de kinderen mocht door een portofoon aftellen. Daarna gingen alle zwaailichten tegelijkertijd aan. Het resultaat: een spectaculaire lichtshow.

Flinke poetsbeurt
Niet alleen op de grond werd gezorgd voor het nodige spektakel. Er hing ook een politiehelikopter boven het ziekenhuis, die met groot zoeklicht scheen en even de sirene aanzette. Enkele patiëntjes mochten naar buiten om samen met brandweerlieden de ramen van het ziekenhuis even een flinke poetsbeurt geven.

Even stil
'De zieke kinderen genoten zichtbaar. Van de glimlach op de gezichtjes werd menig stoere hulpverlener even stil', zo schrijft de politie op Facebook.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen