Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hulpverleners rukken massaal uit voor zieke kinderen

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 22:04

Patiëntjes van de kinderafdeling van het ziekenhuis in Maastricht zijn maandagavond verrast met een bezoek van tientallen ambulances, brandweerwagens en politieauto's.

Aan het einde van de middag zette een lange colonne hulpverleningsvoertuigen uit Nederland, België en Duitsland koers naar het MUMC+.

Spectaculaire lichtshow
Eén van de kinderen mocht door een portofoon aftellen. Daarna gingen alle zwaailichten tegelijkertijd aan. Het resultaat: een spectaculaire lichtshow.

Flinke poetsbeurt
Niet alleen op de grond werd gezorgd voor het nodige spektakel. Er hing ook een politiehelikopter boven het ziekenhuis, die met groot zoeklicht scheen en even de sirene aanzette. Enkele patiëntjes mochten naar buiten om samen met brandweerlieden de ramen van het ziekenhuis even een flinke poetsbeurt geven.

Even stil
'De zieke kinderen genoten zichtbaar. Van de glimlach op de gezichtjes werd menig stoere hulpverlener even stil', zo schrijft de politie op Facebook.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen