Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpverleners mishandeld: agent en beveiliger geslagen

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 14:15

Een politieagent in Maastricht en een beveiliger in Sevenum zijn in de nacht van zaterdag op zondag geslagen.

Dit laat het Operationeel Centrum Politie Limburg weten.

Mishandeling
Op de Markt in Maastricht vielen meerdere klappen. Eén persoon werd aangehouden voor de mishandeling van de agent, een andere betrokkene kreeg een boete voor belediging.

De agent raakte bij de mishandeling niet gewond, maar er wordt komende week wel aangifte tegen de dader gedaan.

Veiligheid
In Sevenum werd een beveiliger geslagen. Wat daar precies is gebeurd, is niet duidelijk. Geweld tegen hulpverleners is een groot probleem. "Zij zijn er voor uw veiligheid en willen ook graag weer zonder verwondingen thuis komen bij hun gezin", schrijft de politie.

Slachtoffer
Vorige maand bleek dat Limburgse politieagenten in vergelijking met collega's elders in het land, relatief vaak het slachtoffer zijn van geweld of belediging. De leiding van de Nationale Politie neemt al maatregelen om het geweld tegen agenten op straat tegen te gaan.

Lees ook: Korpschef: maatregelen tegen geweld tegen politie genomen

Vloeistof
Vrijdag reed bij de hoofdingang van een politiebureau in Kerkrade nog een auto naar binnen. In de wagen lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om die in brand te steken. Binnen waren twee politieagenten, die raakten niet gewond.

Lees ook: Incident Kerkrade: 'Geen link naar georganiseerde misdaad'

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen