Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpfilmpjes Dylan Haegens miljoen keer bekeken

Geplaatst opmaandag 20 augustus 2018 - 16:47

Dylan Haegens maakt op dit moment furore met zijn eigen speelfilm, maar ook de filmpjes van zijn stichting Durf te Vragen zijn erg populair.

De filmpjes van de Youtuber uit Venray die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen zijn ondertussen meer dan een miljoen keer bekijken.

Taboesfeer
Dylan Haegens lanceerde vorig jaar de stichting samen met vriendin Marit Brugman nadat hij zelf lange tijd kampte met psychische problemen. "We moeten depressie, angsten en eetstoornissen uit de taboesfeer halen, want daar zit het nog steeds in. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. We hebben ondertussen heel veel volgers op ons YouTube-kanaal, daarom voelden we ook een verantwoordelijkheid."

Lees ook: YouTuber Dylan Haegens onthult worsteling met angst

'Niet alleen'
Marit Brugman, die ook schittert in de bioscoopfilm van Dylan Haegens, leed lange tijd aan anorexia. "Ik wilde het niet toegeven. Je denkt, anorexia, ik? Na vier jaar werd het zo erg, dat ik moest worden opgenomen in een kliniek. Juist omdat we allebei ervaringsdeskundigen zijn, willen we jongeren helpen. Via onze stichting laten we zien dat je niet alleen bent en dat je erover kunt praten."

Burn-out
Uit onderzoek van bureau GfK eerder dit jaar bleek dat 20 procent van de jongeren last heeft van psychische problemen. Hogeschool Windesheim luidde de noodklok, nadat uit onderzoek van 3000 studenten was gebleken dat een kwart kampte met burn-out verschijnselen. "Psychische problemen moeten uit de taboesfeer", zo zeggen Marit en Dylan. "Durf te vragen."

Honderden reacties
De stichting wil meer aandacht vragen voor de problemen bij jongeren. "We leggen op dit moment de laatste hand aan onze samenwerking met de geestelijke gezondheidsinstelling Vincent van Gogh. Dat we afgelopen jaar honderden positieve reacties op hulpvragen hebben gehad, laat zien dat het probleem zeker actueel is",zegt Chris Koenen, algemeen bestuurslid van de stichting."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen