Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten vonden geluidswagen bij gifwolk overbodig

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 22:19

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar besliste over de inzet van een geluidswagen bij de wolk zoutzuur die in augustus ontsnapte uit een tankwagen. Politie en brandweer vonden dat overbodig.

Dat schrijft De Gelderlander op basis van de evaluatie van de hulpdiensten over het voorval. Daarin wordt kritiek geuit op de informatievoorziening.

Tweet
De brandweer had een bericht verspreid via Twitter met het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Gradisen: "Dat vond ik erg mager. Als het blijkbaar belangrijk genoeg is om dat advies te geven, moet je het niet bij Twitter laten. Dan moet je zo veel mogelijk middelen inzetten. In die buurt wonen ook oudere mensen en niet iedereen kijkt voortdurend op z'n telefoon."

Ouderwets
Sommige omwonenden klaagden dat de wagen slecht te verstaan was. "Het is blijkbaar een beetje ouderwets. Maar ja: wat dan? Wie een beter alternatief heeft, mag het zeggen. Meer tweets is meer van hetzelfde. En postduiven is ook weer zoiets", aldus de burgemeester.

Lees ook: Tankwagen lekt zoutzuur in Mook

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tankwagen lekt zoutzuur in Mook
Tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer
Burgemeester wil pand Mook opnieuw sluiten na drugsvondst
Dode in auto op bodem Maas bij Mook
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen