Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten vonden geluidswagen bij gifwolk overbodig

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 22:19

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar besliste over de inzet van een geluidswagen bij de wolk zoutzuur die in augustus ontsnapte uit een tankwagen. Politie en brandweer vonden dat overbodig.

Dat schrijft De Gelderlander op basis van de evaluatie van de hulpdiensten over het voorval. Daarin wordt kritiek geuit op de informatievoorziening.

Tweet
De brandweer had een bericht verspreid via Twitter met het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Gradisen: "Dat vond ik erg mager. Als het blijkbaar belangrijk genoeg is om dat advies te geven, moet je het niet bij Twitter laten. Dan moet je zo veel mogelijk middelen inzetten. In die buurt wonen ook oudere mensen en niet iedereen kijkt voortdurend op z'n telefoon."

Ouderwets
Sommige omwonenden klaagden dat de wagen slecht te verstaan was. "Het is blijkbaar een beetje ouderwets. Maar ja: wat dan? Wie een beter alternatief heeft, mag het zeggen. Meer tweets is meer van hetzelfde. En postduiven is ook weer zoiets", aldus de burgemeester.

Lees ook: Tankwagen lekt zoutzuur in Mook

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tankwagen lekt zoutzuur in Mook
Tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer
Burgemeester wil pand Mook opnieuw sluiten na drugsvondst
Dode in auto op bodem Maas bij Mook
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen