Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hulpdiensten vonden geluidswagen bij gifwolk overbodig

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 22:19

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar besliste over de inzet van een geluidswagen bij de wolk zoutzuur die in augustus ontsnapte uit een tankwagen. Politie en brandweer vonden dat overbodig.

Dat schrijft De Gelderlander op basis van de evaluatie van de hulpdiensten over het voorval. Daarin wordt kritiek geuit op de informatievoorziening.

Tweet
De brandweer had een bericht verspreid via Twitter met het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Gradisen: "Dat vond ik erg mager. Als het blijkbaar belangrijk genoeg is om dat advies te geven, moet je het niet bij Twitter laten. Dan moet je zo veel mogelijk middelen inzetten. In die buurt wonen ook oudere mensen en niet iedereen kijkt voortdurend op z'n telefoon."

Ouderwets
Sommige omwonenden klaagden dat de wagen slecht te verstaan was. "Het is blijkbaar een beetje ouderwets. Maar ja: wat dan? Wie een beter alternatief heeft, mag het zeggen. Meer tweets is meer van hetzelfde. En postduiven is ook weer zoiets", aldus de burgemeester.

Lees ook: Tankwagen lekt zoutzuur in Mook

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tankwagen lekt zoutzuur in Mook
Tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer
Burgemeester wil pand Mook opnieuw sluiten na drugsvondst
Dode in auto op bodem Maas bij Mook
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen