Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten trakteren zieke kinderen op lichtshow

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 21:31

De ruim dertig patiënten van de kinderafdeling van Maastricht UMC+ kregen maandag een bijzonder bezoek. Tientallen wagens van hulpdiensten lieten hun zwaailichten schijnen op de parkeerplaats om de kinderen een hart onder de riem te steken.

De zogenoemde Blue Light Night is een jaarlijks terugkerend evenement in het Maastrichtse ziekenhuis tijdens de donkere dagen. Tientallen auto's van hulpdiensten komen dan vanuit de Meldkamer Limburg in colonne naar het ziekenhuis voor de jongste patiënten.

Duitse ambulances
Rond de klok van 17:00 uur stond de parkeerplaats voor het gebouw waar de kinderafdeling is dan ook helemaal vol met politieauto's, ambulances, een brandweerauto en zelfs Duitse ambulances.

Video: L1

Feestelijke aanblik
De 9-jarige Vienne Hamers die in het ziekenhuis ligt vanwege een gesprongen blinde darm, kreeg de bijzondere taak om door de portofoon af te tellen en een commando te geven om tegelijk de zwaailichten te ontsteken. De feestelijke aanblik van de tientallen auto's met zwaailicht zorgde voor blije gezichten achter de verschillende ramen.

Afleiding
Volgens het ziekenhuis en de hulpdiensten is het een klein gebaar rond de feestdagen. Het geeft wat afleiding van de vervelende situatie waarin de kinderen zitten en waardoor ze even niet thuis kunnen zijn.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen