Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten rukken uit voor vandalenstreek op spoor

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 8:09

Een trein is in de nacht van donderdag op vrijdag bij de spoorwegovergang van station Geleen-Luttenrade over een fiets gereden.

Vermoedelijk is die fiets door vandalen op het spoor gelegd. Door de aanrijding, omstreeks 0:30 uur, was er een treinstoring op het traject Sittard-Maastricht en raakten de trein en de spoorwegovergang beschadigd.

Brokstukken
Vanwege de aanrijding zijn volgens de politie drie politieauto's, drie brandweerwagens, een ambulance en Pro Rail-personeel in actie gekomen. Ter plaatse troffen zij langs het spoor brokstukken van een fiets aan.

Vandoor
Toen een agent een groepje jongeren ter plaatse wilde aanspreken, gingen die er met verschillende auto's razendsnel vandoor. De politie roept deze jongeren op zich te melden.

Op Facebook geeft de politie aan niet te spreken te zijn over de vandalenstreek: "Dit soort 'grapjes' kosten veel geld en zijn absoluut niet grappig!" De politie roept getuigen op zich te melden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen