Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten rukken uit voor vandalenstreek op spoor

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 8:09

Een trein is in de nacht van donderdag op vrijdag bij de spoorwegovergang van station Geleen-Luttenrade over een fiets gereden.

Vermoedelijk is die fiets door vandalen op het spoor gelegd. Door de aanrijding, omstreeks 0:30 uur, was er een treinstoring op het traject Sittard-Maastricht en raakten de trein en de spoorwegovergang beschadigd.

Brokstukken
Vanwege de aanrijding zijn volgens de politie drie politieauto's, drie brandweerwagens, een ambulance en Pro Rail-personeel in actie gekomen. Ter plaatse troffen zij langs het spoor brokstukken van een fiets aan.

Vandoor
Toen een agent een groepje jongeren ter plaatse wilde aanspreken, gingen die er met verschillende auto's razendsnel vandoor. De politie roept deze jongeren op zich te melden.

Op Facebook geeft de politie aan niet te spreken te zijn over de vandalenstreek: "Dit soort 'grapjes' kosten veel geld en zijn absoluut niet grappig!" De politie roept getuigen op zich te melden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen