Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten op zoek naar drenkeling Blitterswijck

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 20:59

Brandweermensen hebben maandagavond in de Maas bij Blitterswijck gezocht naar een mogelijke drenkeling.

Toen er na ruim 2,5 uur zoeken niemand was gevonden, werd de actie gestaakt.

Scheepvaart
Met bootjes en duikers werd op het water gezocht, en ook langs de kant werd er uitgekeken naar iemand die in het water ligt. Ook het scheepvaartverkeer op de Maas werd gedeeltelijk gestremd om de hulpdiensten niet in de weg te zitten.

Bij de zoekactie is ook een politiehelikopter en een sonarboot ingezet.

Schreeuw
De brandweer kreeg even voor 20:30 uur de melding dat er mogelijk iemand in het water zou kunnen liggen. "De melding kwam van de overkant van het water", vertelt brandweerwoordvoerster Veronique Klaassen. "Daar hoorde iemand een meisje in paniek roepen, en twee mannenstemmen. Een van die mannenstemmen zei iets als 'komt wel goed' tegen het meisje."

Of er daadwerkelijk iemand in het water lag was nog niet helemaal duidelijk, maar de hulpdiensten namen in ieder geval het zekere het zekere voor het onzekere. Toen er om 23:00 uur nog steeds geen sporen van een drenkeling waren gevonden, rukten de hulpdiensten weer in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen