Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten: dubbele tweebaans N271 is van levensbelang

Geplaatst opzondag 26 augustus 2018 - 21:30

Volgens de hulpdiensten is het heel belangrijk dat de provinciale N271 in de gemeente Gennep een dubbele tweebaansweg blijft.

De hulpverlening komt namelijk ernstig in gevaar als op het stuk tussen Heijen en Milsbeek in beide richtingen slechts één rijbaan overblijft. Dat schrijven politie, ambulance en brandweer volgens De Gelderlander in een brief aan de provincie Limburg.

Hoofdpijndossier
Er wordt al jaren gesproken over het herinrichten van de N271 om de veiligheid ter plaatse te vergroten. Nu ligt er een plan om van het stuk tussen Heijen en Milsbeek een 2x1-baans weg te maken met parallel daaraan een ventweg voor het tragere landbouwverkeer.

Bekijk ook: Zo komt de N271 Mook-Milsbeek er straks uit te zien

Volgens de hulpdiensten zal deze aanpassing echter voor flinke vertraging zorgen bij mogelijk levensbedreigende noodgevallen. Zeker nu de ambulancepost in Gennep gesloten is en het politiebureau binnenkort de deuren sluit.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen