Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand

Geplaatst opzaterdag 22 juli 2017 - 18:50

De hulpdiensten controleren de luchtkwaliteit rond de Cannerberg, waar sinds donderdag brandt woedt in de mergelgrot tussen Kanne en Maastricht.

Het vuur ontstond in een grote hooiopslag en is vermoedelijk aangestoken. In de omgeving van Kanne worden mobiele meetunits geplaatst om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de stankoverlast.

Gevaarlijk
De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Vanwege loskomende mergelblokken is het voor de brandweer namelijk te gevaarlijk om de vlammen van binnenuit te bestrijden. Het is nog onduidelijk hoelang het duurt voordat de brand volledig gedoofd is.

Lees ook: Brandweer laat grottenbrand gecontroleerd uitbranden

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Getuige grotbrand Kanne boven water
Provincie controleert veiligheid grot Kanne
Belgisch duo verdacht van brandstichting in grotten
Robot ziet dat hooi en stro in Cannerberg vooral smeult
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen