Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand

Geplaatst opzaterdag 22 juli 2017 - 18:50

De hulpdiensten controleren de luchtkwaliteit rond de Cannerberg, waar sinds donderdag brandt woedt in de mergelgrot tussen Kanne en Maastricht.

Het vuur ontstond in een grote hooiopslag en is vermoedelijk aangestoken. In de omgeving van Kanne worden mobiele meetunits geplaatst om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de stankoverlast.

Gevaarlijk
De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Vanwege loskomende mergelblokken is het voor de brandweer namelijk te gevaarlijk om de vlammen van binnenuit te bestrijden. Het is nog onduidelijk hoelang het duurt voordat de brand volledig gedoofd is.

Lees ook: Brandweer laat grottenbrand gecontroleerd uitbranden

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Getuige grotbrand Kanne boven water
Provincie controleert veiligheid grot Kanne
Belgisch duo verdacht van brandstichting in grotten
Robot ziet dat hooi en stro in Cannerberg vooral smeult
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen