Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hulpbisschop De Jong vervangt weigerbisschop in Rome

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 17:20

Hulpbisschop Everard de Jong van het Bisdom Roermond neemt de plaats in van hulpbisschop Rob Mutsaerts van het Bisdom Den Bosch op de Bisschoppensynode over jongeren in Rome.

Die wordt gehouden van 3 tot en met 28 oktober in het Vaticaan.

Misbruik
Mutsaerts bedankte voor de eer. Hij vindt dat er eerst duidelijkheid moet komen over de positie van paus Franciscus met betrekking tot de misbruikschandalen in de katholieke kerk. De paus ligt onder vuur vanuit de eigen gelederen. Hem wordt verweten weg te hebben gekeken.

'Verkeerde moment'
Mutsaerts was eerder door de Nederlandse Bisschoppenconferentie gekozen als afgevaardigde voor de jongerensynode in oktober. Maar hij heeft aan de paus laten weten dat hij het nu niet de juiste tijd vindt voor de kerk om een synode over jongeren te houden.

Veilige kerk
De Nederlandse Bisschoppenconferentie respecteert de keuze van Mutsaerts, maar vindt juist dat het onderwerp van een veilige kerk voor kinderen moet worden besproken in oktober. Hulpbisschop De Jong is nu bereid gevonden om de kwestie aan te kaarten als plaatsvervanger van Mutsaerts.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen