Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hulpbisschop De Jong vervangt weigerbisschop in Rome

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 17:20

Hulpbisschop Everard de Jong van het Bisdom Roermond neemt de plaats in van hulpbisschop Rob Mutsaerts van het Bisdom Den Bosch op de Bisschoppensynode over jongeren in Rome.

Die wordt gehouden van 3 tot en met 28 oktober in het Vaticaan.

Misbruik
Mutsaerts bedankte voor de eer. Hij vindt dat er eerst duidelijkheid moet komen over de positie van paus Franciscus met betrekking tot de misbruikschandalen in de katholieke kerk. De paus ligt onder vuur vanuit de eigen gelederen. Hem wordt verweten weg te hebben gekeken.

'Verkeerde moment'
Mutsaerts was eerder door de Nederlandse Bisschoppenconferentie gekozen als afgevaardigde voor de jongerensynode in oktober. Maar hij heeft aan de paus laten weten dat hij het nu niet de juiste tijd vindt voor de kerk om een synode over jongeren te houden.

Veilige kerk
De Nederlandse Bisschoppenconferentie respecteert de keuze van Mutsaerts, maar vindt juist dat het onderwerp van een veilige kerk voor kinderen moet worden besproken in oktober. Hulpbisschop De Jong is nu bereid gevonden om de kwestie aan te kaarten als plaatsvervanger van Mutsaerts.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen