Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpbisschop De Jong door paus benoemd tot legerbisschop

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 12:01

Hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond is door paus Franciscus benoemd de nieuwe Nederlandse legerbisschop.

Dat maakte de paus maandag bekend.

Emeritaat
De Jong volgt in zijn nieuwe functie per direct bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam op, die maandag om gezondheidsredenen officieel met emeritaat gaat. Omdat legerbisschop een parttime functie is, blijft De Jong hulpbisschop van het bisdom Roermond en pastoor van het parochiecluster in Maastricht-Oost. Hij blijft ook in Maastricht wonen.

Achtste bisdom
De officiƫle benaming van de functie van legerbisschop, is administrator van het Militair Ordinariaat in de Nederlandse katholieke kerkprovincie. Het wordt ook wel het 'achtste bisdom' van Nederland genoemd. Het is een bisdom dat niet gebonden is aan een gebied, maar aan een organisatie en is verantwoordelijk voor de rooms-katholieke geestelijke verzorging binnen de krijgsmacht. Aan het ordinariaat zijn aalmoezeniers verbonden, die in religieus opzicht onder verantwoordelijkheid van de legerbisschop vallen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen