Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp voor bewoners krotwoning in Weert

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 13:06

De bewoners van een verkrotte woning in het buitengebied van Weert krijgen hulp, nadat controleurs dinsdag ontdekten dat zij daar onder 'erbarmelijke omstandigheden' wonen.

Omdat in het huis ook asbest is gevonden, gaat de gemeente er ook op toezien dat het asbest wordt verwijderd.

Controle
Agenten kwamen de krotwoning tegen bij een grote controle van het buitengebied van Noord- en Midden-Limburg. Op maandag werd er al gezocht in de gemeente Nederweert, dinsdag waren onder meer Peel en Maas, Venray en Weert aan de beurt. De politie werkte daarbij onder meer samen met ambtenaren van de gemeente, mensen van de belastingdienst en de Voedsel- en Warenautoriteit.

Lees ook: Resten van drugsproductie gevonden in Nederweert

Hennepdrogerij
Bij de actie vonden de controleurs in het buitengebied ook een hennepdrogerij. In het pand aan de Kraanstraat werden ook spullen gevonden waarmee hennep gekweekt kan worden. Verder werd er een Mercedes in beslag genomen, waarvoor nog een belastingschuld openstond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen