Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp voor bewoners krotwoning in Weert

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 13:06

De bewoners van een verkrotte woning in het buitengebied van Weert krijgen hulp, nadat controleurs dinsdag ontdekten dat zij daar onder 'erbarmelijke omstandigheden' wonen.

Omdat in het huis ook asbest is gevonden, gaat de gemeente er ook op toezien dat het asbest wordt verwijderd.

Controle
Agenten kwamen de krotwoning tegen bij een grote controle van het buitengebied van Noord- en Midden-Limburg. Op maandag werd er al gezocht in de gemeente Nederweert, dinsdag waren onder meer Peel en Maas, Venray en Weert aan de beurt. De politie werkte daarbij onder meer samen met ambtenaren van de gemeente, mensen van de belastingdienst en de Voedsel- en Warenautoriteit.

Lees ook: Resten van drugsproductie gevonden in Nederweert

Hennepdrogerij
Bij de actie vonden de controleurs in het buitengebied ook een hennepdrogerij. In het pand aan de Kraanstraat werden ook spullen gevonden waarmee hennep gekweekt kan worden. Verder werd er een Mercedes in beslag genomen, waarvoor nog een belastingschuld openstond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen