Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp studenten bij aangifte: 'Hoop dat ik miljoen terugkrijg'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 14:03

Studenten bedrijfseconomie van de Zuyd Hogeschool in Sittard houden spreekuur voor mensen die moeite hebben met hun belastingaangifte.

Tot 1 mei kan belastingaangifte worden gedaan. Voor oudere mensen is dat toch vaak een probleem. Ze vragen vrienden of familie om hulp of doen een beroep op een belastingadviseur. Maar ze kunnen ook terecht bij het belastingspreekuur van de Zuyd Hogeschool in Sittard. Studenten bedrijfseconomie staan daar voor ze klaar.

Meevaller
"Ik hoop dat ik een paar miljoen terug krijg", zegt Bert Peters (56) lachend als hij binnenkomt bij bibliotheek Ligne, waar de studenten zitten. Hij heeft nooit zelf aangifte gedaan, maar zijn vaste belastingadviseur is overleden dus komt hij naar het spreekuur. Het blijkt een fluitje van een cent. In een uur tijd is zijn aangifte en die van zijn vader gedaan. Met een onverwachte meevaller: Peters krijgt 2100 euro terug.

Docent Stefan Retrae zegt dat veel mensen nog altijd huiverig zijn als het om de belastingdienst gaat. Ze zien de fiscus als 'dieven'. "En veel oudere mensen hebben niets met computers. Dan is het handig als iemand kan helpen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen