Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp Kerkrade noodzaak om Roda JC schuldenvrij te maken

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 22:00

Een miljoenenverlies voor Roda JC is alleen te voorkomen als alle partijen meewerken.

Dat was de boodschap van de zogenoemde G7 tijdens een commissievergadering in Kerkrade maandagavond. De G7 presenteert zich sinds kort onder de naam Stichting Samen Roda JC.

Verlaging stadionhuur
De commissie sprak onder andere over de financiële situatie van Roda en het verzoek dat de club bij de gemeente heeft ingediend om de huur van het stadion te verlagen. Afgelopen woensdag toonde een meerderheid van de gemeenteraad zich bereid om dat verzoek in te willigen. Niettemin werd op de valreep besloten het definitieve besluit daartoe met een maand uit te stellen.

Maatregelen
Zonder maatregelen zou het verlies van Roda JC dit jaar uitkomen op 3,4 miljoen euro. Mét maatregelen - daaronder vallen ook het verkleinen van het personeelsbestand, andere contracten en bezuinigen op stookkosten - zou dat bedrag al worden teruggebracht naar 1,8 miljoen. De G7, een club van ondernemers uit de regio die Roda steunt, staat garant voor een verlies van 6 ton dit jaar. Als de gemeente meewerkt aan verlaging van de stadionhuur, zorgen andere investeerders ervoor dat het resterende gat van ongeveer 8 ton gedicht wordt.

De G7 kwam op 26 mei dit jaar spontaan in actie toen een uitstel van betaling dreigde voor de Kerkraadse club.

Schrouff
Eigenaar Frits Schrouff heeft tot nu toe al 17 miljoen euro in Roda JC gepompt. Hij heeft aangegeven dat het daar voor hem mee ophoudt. Bij hem lijkt Roda in elk geval geen financiële rugdekking meer te kunnen vinden.

Korotaev
Ook is nog altijd onduidelijk wat van investeerder Aleksei Korotaev mag worden verwacht. Hij heeft 20 procent van de aandelen van de Kerkraadse club in bezit en heeft aangegeven nog meer plannen met Roda JC te hebben. Maar tot nu toe wacht de club nog tot duidelijk wordt wat daarvan terecht komt.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen