Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp Kerkrade noodzaak om Roda JC schuldenvrij te maken

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 22:00

Een miljoenenverlies voor Roda JC is alleen te voorkomen als alle partijen meewerken.

Dat was de boodschap van de zogenoemde G7 tijdens een commissievergadering in Kerkrade maandagavond. De G7 presenteert zich sinds kort onder de naam Stichting Samen Roda JC.

Verlaging stadionhuur
De commissie sprak onder andere over de financiële situatie van Roda en het verzoek dat de club bij de gemeente heeft ingediend om de huur van het stadion te verlagen. Afgelopen woensdag toonde een meerderheid van de gemeenteraad zich bereid om dat verzoek in te willigen. Niettemin werd op de valreep besloten het definitieve besluit daartoe met een maand uit te stellen.

Maatregelen
Zonder maatregelen zou het verlies van Roda JC dit jaar uitkomen op 3,4 miljoen euro. Mét maatregelen - daaronder vallen ook het verkleinen van het personeelsbestand, andere contracten en bezuinigen op stookkosten - zou dat bedrag al worden teruggebracht naar 1,8 miljoen. De G7, een club van ondernemers uit de regio die Roda steunt, staat garant voor een verlies van 6 ton dit jaar. Als de gemeente meewerkt aan verlaging van de stadionhuur, zorgen andere investeerders ervoor dat het resterende gat van ongeveer 8 ton gedicht wordt.

De G7 kwam op 26 mei dit jaar spontaan in actie toen een uitstel van betaling dreigde voor de Kerkraadse club.

Schrouff
Eigenaar Frits Schrouff heeft tot nu toe al 17 miljoen euro in Roda JC gepompt. Hij heeft aangegeven dat het daar voor hem mee ophoudt. Bij hem lijkt Roda in elk geval geen financiële rugdekking meer te kunnen vinden.

Korotaev
Ook is nog altijd onduidelijk wat van investeerder Aleksei Korotaev mag worden verwacht. Hij heeft 20 procent van de aandelen van de Kerkraadse club in bezit en heeft aangegeven nog meer plannen met Roda JC te hebben. Maar tot nu toe wacht de club nog tot duidelijk wordt wat daarvan terecht komt.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen