Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp bij opkrikken cijfers Museumplein Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 16:15

De provincie steekt het Museumplein Limburg in Kerkrade met een aantal noodmaatregelen de helpende hand toe. Zakelijk directeur Sandra Holtjer van het Bonnefantenmuseum in Maastricht gaat de komende tijd twee dagen in de week aan de slag bij het Museumplein.

Dat zei gedeputeerde Ger Koopmans vrijdag in het Limburgs Parlement. Het Museumplein Limburg bestaat uit het Continium, het Cube Design Museum en het Columbus Earth Center.

Financiële hulp
Afgelopen week werd uit een artikel in dagblad De Limburger duidelijk dat de provincie negen ton extra subsidie geeft omdat de inkomsten tegenvallen. Ook mag de huur later betaald worden. Dan gaat het om een bedrag van bijna acht ton. Een van de redenen dat de inkomsten lager uitvallen, is dat de drie Kerkraadse musea minder bezoekers trekken dan waar op was gerekend.

Verbeterplan
De komende zes maanden gaat het Museumplein aan een verbeterplan werken. "Holtjer gaat de zakelijke kant ondersteunen", zo lichtte gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) toe.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen