Overslaan en naar de inhoud gaan

Huldiging voor Tom Dumoulin in woonplaats Riemst

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 16:57

De Belgisch-Limburgse gemeente Riemst gaat Tom Dumoulin huldigen. Dumoulin komt oorspronkelijk uit Maastricht, maar woont sinds mei met zijn vriendin in Kanne, dat deel uitmaakt van Riemst.

Woensdag behaalde hij de zilveren medaille in de olympische tijdrit in Rio.

Nieuwe inwoner
Mark Vos, burgemeester: "Een nieuwe inwoner die meteen schittert op de Olympische Spelen, dat hebben we nog niet vaak meegemaakt. We willen Tom Dumoulin dan ook van harte proficiat wensen met het veroveren van deze zilveren medaille."

Eneco Tour
De gemeente
bekijkt op dit moment op welke manier ze de kersverse inwoner gepast in de bloemetjes kunnen zetten. Vos: "Veel hangt natuurlijk af van de agenda van Tom Dumoulin. Maar als gemeentebestuur zouden we hem graag officieel ontvangen op het gemeentehuis om hem niet alleen te feliciteren met zijn olympisch zilver, maar ook met zijn knappe prestatie in de afgelopen Tour de France. Een publieke huldiging komt er sowieso bij de start van de Eneco Tour, op zaterdag 24 september aan de brug in Vroenhoven."

Avermaet en Sagan
​Dumoulin zal niet de enige medaillewinnaar zijn die zijn opwachting maakt in Riemst, zegt wethouder Sport Christian Bamps. "We hebben de bevestiging gekregen dat olympisch kampioen Greg van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan starten in de Eneco Tour. Ook hen willen we in het zonnetje zetten bij de start van de rit in Riemst. Zulke kampioenen krijg je nu eenmaal niet elke dag over de vloer. Voor het publiek ook een unieke kans om hen eens van dichtbij aan het werk te zien."

Renners uit Riemst
Na Pierre Nassen en Yvo Molenaers, is Dumoulin de derde grote renner met thuisbasis Riemst. De 82-jarige Yvo Molenaers behaalde 25 zeges in zijn wielercarrière tussen 1956 en 1967. Pierre Nassen, nu 72 jaar oud, behaalde 19 zeges tussen 1966 en 1975.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
Eneco Tour is volgend jaar in september
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin van start in Eneco Tour
Dumoulin teleurgesteld over tijdrit Eneco Tour
Ticket naar Rio nog niet helemaal zeker voor Dumoulin
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen