Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Huldiging voor Tom Dumoulin in woonplaats Riemst

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 16:57

De Belgisch-Limburgse gemeente Riemst gaat Tom Dumoulin huldigen. Dumoulin komt oorspronkelijk uit Maastricht, maar woont sinds mei met zijn vriendin in Kanne, dat deel uitmaakt van Riemst.

Woensdag behaalde hij de zilveren medaille in de olympische tijdrit in Rio.

Nieuwe inwoner
Mark Vos, burgemeester: "Een nieuwe inwoner die meteen schittert op de Olympische Spelen, dat hebben we nog niet vaak meegemaakt. We willen Tom Dumoulin dan ook van harte proficiat wensen met het veroveren van deze zilveren medaille."

Eneco Tour
De gemeente
bekijkt op dit moment op welke manier ze de kersverse inwoner gepast in de bloemetjes kunnen zetten. Vos: "Veel hangt natuurlijk af van de agenda van Tom Dumoulin. Maar als gemeentebestuur zouden we hem graag officieel ontvangen op het gemeentehuis om hem niet alleen te feliciteren met zijn olympisch zilver, maar ook met zijn knappe prestatie in de afgelopen Tour de France. Een publieke huldiging komt er sowieso bij de start van de Eneco Tour, op zaterdag 24 september aan de brug in Vroenhoven."

Avermaet en Sagan
​Dumoulin zal niet de enige medaillewinnaar zijn die zijn opwachting maakt in Riemst, zegt wethouder Sport Christian Bamps. "We hebben de bevestiging gekregen dat olympisch kampioen Greg van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan starten in de Eneco Tour. Ook hen willen we in het zonnetje zetten bij de start van de rit in Riemst. Zulke kampioenen krijg je nu eenmaal niet elke dag over de vloer. Voor het publiek ook een unieke kans om hen eens van dichtbij aan het werk te zien."

Renners uit Riemst
Na Pierre Nassen en Yvo Molenaers, is Dumoulin de derde grote renner met thuisbasis Riemst. De 82-jarige Yvo Molenaers behaalde 25 zeges in zijn wielercarrière tussen 1956 en 1967. Pierre Nassen, nu 72 jaar oud, behaalde 19 zeges tussen 1966 en 1975.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

ANP
Eneco Tour is volgend jaar in september
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin van start in Eneco Tour
Dumoulin teleurgesteld over tijdrit Eneco Tour
Ticket naar Rio nog niet helemaal zeker voor Dumoulin
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen