Overslaan en naar de inhoud gaan

Huldiging Dumoulin in Maastricht alleen als hij dat wil

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 12:01

De gemeente Maastricht bekijkt of ze Tom Dumoulin op 'gepaste wijze' in het zonnetje kan zetten na het behalen van zijn zilveren medaille op de Olympische tijdrit.

De gemeente Maastricht heeft bij Tom Dumoulin geïnformeerd hoe hij tegenover een eventuele huldiging staat. Er komt alleen een huldiging als hij dat wil. Dat is de voorlopige conclusie van een intern overleg bij de gemeente.

Trots
Na het behalen van het zilver, liet Dumoulin in een eerste reactie weten toch teleurgesteld te zijn. Zijn missie was namelijk goud. Later die avond, bij de huldiging in het Holland House in Rio, was Dumoulin als een stuk trotser op zijn tweede plek.

Reactie
Gedeputeerde Ger
Koopmans van sportzaken laat in een eerste reactie weten dat er intern nog niet gesproken is over een officieel eerbetoon. Gouden sporters worden meestal door de provincie gehuldigd en tevens benoemd tot Limburger van Verdienste. Die eer viel in 2008, na de Olympische Spelen in Beijing, ten beurt aan hockeyster Maartje Paumen en rolstoeltennisster Sharon Walraven.

Paumen
Sporters die een gouden medaille halen op de Olympische Spelen worden vrijwel altijd gehuldigd in hun woonplaats. Doorgaans volgt er ook een ontvangst bij de Koning. Na afloop van de vorige zomerspelen werden 'gouden' sporters tevens geridderd. Zo werd onder andere hockeyster Maartje Paumen in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje Nassau.

Tweede
Een huldiging bij het behalen van een tweede plek is niet gebruikelijk. Toch werd bijvoorbeeld de Nederlandse voetbalploeg in 2010 groots onthaald na de verloren WK-finale in Zuid-Afrika. Ook werden bondscoach Bert van Marwijk, zijn assistent Dick Voorn en aanvoerder Mark van Bommel destijds door de gouverneur benoemd tot Limburger van Verdienste.

Vuelta
Vorig jaar werd er al eens gezinspeeld op een mogelijke huldiging van Dumoulin, nadat hij in de Vuelta dagenlang de leiderstrui droeg. Tijdens de Vuelta werd er nagedacht over een huldiging, maar daarvan wilde Dumoulin niks weten zolang de eindzege nog niet was veiliggesteld. Uiteindelijk verloor Dumoulin in de laatste bergrit van de ronde veel tijd en werd hij uiteindelijk 6e in de eindrangschikking.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen