Overslaan en naar de inhoud gaan

Huizinga wint spannende Overmuntheloop

Geplaatst opzondag 1 februari 2015 - 17:23

De zestiende Overmuntheloop in Urmond was een wedstrijd zonder veel toppers. Maar die heb je ook niet altijd nodig voor een mooie strijd.

Het ontbreken van veel toplopers heeft te maken met het NK tien kilometer, volgende week in Schoorl. Maar dat deed niet af aan de kwaliteit van de hoofdloop die erg spannend werd.

Podium duidelijk
Met Koen Huizinga en Roger Heiligers aan de start was het duidelijk dat die twee op het podium zouden komen. Na één van de drie rondjes was er al een gat van zo’n vierhonderd meter met de rest van het deelnemersveld. De kopgroep bedroeg, naast Huizinga en Heiligers, nog twee andere Belgen, Pascal van Marcke en Pieter Berben. Die laatste moest na een tijdje losse

Geboortedorp
Zeshonderd meter van de eindstreep zette de lange Huizinga zijn sterke eindsprint in en liet Van Marcke en Heiligers kansloos. Hij passeerde de finish na 35:10 en kon zijn geluk niet op: "Winnen in mijn geboorteplaats is één van mijn belangrijkste doelen en dat is me nu gelukt. Echt geweldig."

Tweede
Pascal van Marcke (35:33) wist Roger Heiligers (35:45) nog voor te blijven en was blij met zijn tweede plek. “Ik had nog zware benen van de afgelopen trainingsweek, dus dit is een prima prestatie”, vertelt de atleet uit Alken.

Dames
De verbazing was groot toen men zag dat Renée Vranken twee rondjes lang werd bijgehouden door Ellis Jacobs. Ook de vrouwenwedstrijd leek spannend te worden, maar Vranken (40:22) zette in de laatste drie kilometer de versnelling in en liet Jacobs (40:52) een halve minuut achter zich. Nicole Warnier (42:59) werd derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Atlete Boonstra uit Molenhoek tweede bij Halve Marathon
Atletiek hardloopschoenen
Modder maakt het trailrunners lastig in Beek
Veldlopen Cross Hardlopen
Brons voor atlete Boonstra uit Molenhoek bij NK
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen