Overslaan en naar de inhoud gaan

Huizinga wint spannende Overmuntheloop

Geplaatst opzondag 1 februari 2015 - 17:23

De zestiende Overmuntheloop in Urmond was een wedstrijd zonder veel toppers. Maar die heb je ook niet altijd nodig voor een mooie strijd.

Het ontbreken van veel toplopers heeft te maken met het NK tien kilometer, volgende week in Schoorl. Maar dat deed niet af aan de kwaliteit van de hoofdloop die erg spannend werd.

Podium duidelijk
Met Koen Huizinga en Roger Heiligers aan de start was het duidelijk dat die twee op het podium zouden komen. Na één van de drie rondjes was er al een gat van zo’n vierhonderd meter met de rest van het deelnemersveld. De kopgroep bedroeg, naast Huizinga en Heiligers, nog twee andere Belgen, Pascal van Marcke en Pieter Berben. Die laatste moest na een tijdje losse

Geboortedorp
Zeshonderd meter van de eindstreep zette de lange Huizinga zijn sterke eindsprint in en liet Van Marcke en Heiligers kansloos. Hij passeerde de finish na 35:10 en kon zijn geluk niet op: "Winnen in mijn geboorteplaats is één van mijn belangrijkste doelen en dat is me nu gelukt. Echt geweldig."

Tweede
Pascal van Marcke (35:33) wist Roger Heiligers (35:45) nog voor te blijven en was blij met zijn tweede plek. “Ik had nog zware benen van de afgelopen trainingsweek, dus dit is een prima prestatie”, vertelt de atleet uit Alken.

Dames
De verbazing was groot toen men zag dat Renée Vranken twee rondjes lang werd bijgehouden door Ellis Jacobs. Ook de vrouwenwedstrijd leek spannend te worden, maar Vranken (40:22) zette in de laatste drie kilometer de versnelling in en liet Jacobs (40:52) een halve minuut achter zich. Nicole Warnier (42:59) werd derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Atlete Boonstra uit Molenhoek tweede bij Halve Marathon
Atletiek hardloopschoenen
Modder maakt het trailrunners lastig in Beek
Veldlopen Cross Hardlopen
Brons voor atlete Boonstra uit Molenhoek bij NK
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen