Overslaan en naar de inhoud gaan

Huizenprijzen in bijna alle Limburgse gemeenten gestegen

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 9:52

Een koopwoning in Limburg was nog nooit zo duur. De verkoopprijs is in 2019 ten opzichte van 2018 met gemiddeld 6,4 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Landelijk
Voor een koopwoning betaal je in Limburg gemiddeld 243.850 euro. Dat bedrag is wel lager dan het landelijk gemiddelde, dat voor het eerst boven de drie ton ligt: 307.978. De huizenprijzen stegen in het hele land gemiddeld met dik 7 procent.

Duurder
Er zijn drie Limburgse gemeenten waar een huis gemiddeld duurder is dan drie ton: Meerssen, Eijsden-Margraten en Mook en Middelaar. Bekijk op het kaartje hoeveel je kwijt bent voor een koopwoning in jouw gemeente.

Mook en Middelaar
Mook en Middelaar is de duurste Limburgse gemeente voor een koopwoning. Dat komt mede doordat de huizenprijzen daar in het afgelopen jaar met dik 13 procent stegen. Alleen in Vaals liep de koopprijs nog harder op, namelijk met ruim 14 procent.

Gedaald
Er zijn slechts twee gemeenten waar de huizenprijs in het afgelopen jaar is gedaald: in Valkenburg aan de Geul en Nederweert.

Parkstadgemeenten
De drie Limburgse gemeenten met de laagste huizenprijzen hebben het ook tot de landelijke 'top tien' geschopt. Het gaat om de Parkstadgemeenten Heerlen, Kerkrade en Brunssum. Alleen in Pekela en Delfzijl ben je gemiddeld minder kwijt voor een koopwoning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen