Overslaan en naar de inhoud gaan

Huize Ger Koopmans te koop (met fraaie badkamer)

Geplaatst opwoensdag 27 juli 2016 - 10:48

Wie wil badderen als een gedeputeerde en ruim zes ton ter beschikking heeft, doet er goed aan om contact te zoeken met een makelaarskantoor in Venlo.

Bij Hauzer & Partners staat namelijk de riante woonboerderij van oud-kamerlid, gedeputeerde en OLS-president Ger Koopmans te koop.

Perceel
De vraagprijs voor het optrekje in het rustieke Schandelo is 625.000 euro, maar daar valt vast over te onderhandelen. Voor dat geld krijg je niet alleen een ruime, 200 jaar oude woning maar ook een flinke lap grond van maar liefst 3780 vierkante meter. In de schuur is plek voor acht auto's, al kun je daar ook met sloophamer en cement aan de slag om die ruimte op een andere manier in te vullen.

Ger Koopmans

Hemelbed
Op een filmpje van de makelaar is het huis te zien waar Ger Koopmans een groot deel van zijn leven heeft gewoond. Keuken, woonkamer en studeerkamer ademen allemaal de rustieke sfeer van de antieke boerderij. Ietsje uitbundiger wordt het in de slaapkamer, waar 'the magic happens' in een fraai hemelbed.

Badkamer
Absoluut hoogtepunt is de azuurblauwe badkamer. Het bubbelbad waar je een heel gezin in kunt wassen staat als een altaar in het midden, omringd door kaarsjes, vazen en andere snuisterijen. Een een toilet, een stoomcabine, een douche en als spirituele finishing touch een manshoge aartsengel completeren de badkamer. Ongetwijfeld een heel fijne, bijna sacrale plek om even op adem te komen na een uitputtend politiek debat.

Ger Koopmans

Gras
Het huis staat te koop omdat Koopmans kleiner wil gaan wonen. "Ik wil naar een huis zonder gras, dat spul dat elke week groeit", vertelt de CDA'er tegen L1. Gras dat niet alleen op het gazon groeit, maar blijkens de foto's van de makelaar ook tussen de klinkers in de tuin de kop opsteekt. Ger blijkt sowieso niet echt een tuinman, want ook het zwembad in de hof heeft wat werk nodig.

Nieuw bad
Waar de gedeputeerde gaat wonen als hij Noord-Limburgse woonboerderij heeft gesleten, weet hij nog niet. "Er zijn zoveel mooie plekken in Limburg. Maar ook als ik een keer ga verhuizen wil ik wel een huis met een bad."

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen